Kouvolan Vihreät ovat onnistuneet odotuksiensa mukaisesti ehdokkaiden hankinnassa.

Vuoden 2012 kuntavaaleissa Vihreillä oli 23 ehdokasta Kouvolassa.

– Tällä hetkellä meillä on yli kolmekymmentä ehdokkaaksi lupautunutta. Tämä lukumäärä on tässä vaiheessa todella hyvä, sillä mielenkiinto ehdokkuutta kohtaan on lisääntynyt vaalien lähestyessä. Tavoittelemme 40:n ehdokkaan listaa, jolla uskomme saavamme viisi valtuutettua Kouvolan kaupunginvaltuustoon. Meillä on realistinen tavoite saada vastuuta myös kaupunginhallituksesta, puheenjohtaja Juha Huhtala kertoo.

Kouvolan Vihreät tulee julkaisemaan kunnianhimoisen kuntavaaliohjelmansa tammikuun aikana.

– Tulemme vaatimaan asteittaista fossiilisista polttoaineista luopumista ja hiilineutraalia Kouvolaa 2030- luvulla. Tämä ei ole meille mikään yhden valtuustokauden tavoite, vaan haluamme energiapolitiikkaan jatkuvuutta.

– On todennäköistä, että politiikkamme tulee aiheuttamaan myös vastustusta. Tähän olemme valmiit, mutta emme tingi ympäristön- ja ihmisarvon kunnioittamisesta, Huhtala kertoo.